KURSİYER BAŞVURU İLANI SONUÇLARI

Program Bilgisi

Belediyemizce yürütülen ve DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Altınordu Belediyemizce Hazır Giyim Makineciliği mesleğinde eğitim kursu düzenlenecektir.

Eğitimin Amacı

Altınordu Belediyesi, Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi’nde ilimizdeki işsiz kadın ve gençlere Hazır Giyim Makineciliği eğitimi vererek kursu başarı ile bitiren kursiyerlerin istihdam edilebilmesi için danışmanlık hizmeti vermeyi amaçlamıştır.

Eğitimin Kapsamı

Proje kapsamında başvurusu kabul edilen tüm kursiyerlere Hazır Giyim Makineciliği alanında eğitim verilecektir. Bu eğitimin süresi 512 saattir.

Eğitim Bilgileri

Eğitimin Yapılacağı Adres: Ordu / Altınordu, Karacaömer Mahallesi Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi (Karacaömer Ortaokulu Yanı)

Eğitim Dönemi: Bu eğitim programı toplam 7 dönemden oluşmaktadır. Her kursiyer 1 dönem eğitime katılabilir ve 1 dönem eğitim süresi 3 aydır. Eğitim günleri hafta içi 09:00-16:00 saatleri arasındadır.

1. Dönem Eğitimin Başlangıç Tarihi      : 21 Şubat 2022
  2. Dönem Eğitimin Başlangıç Tarihi      : Mayıs 2022
  3. Dönem Eğitimin Başlangıç Tarihi      : Eylül 2022
  4. Dönem Eğitimin Başlangıç Tarihi      : Aralık 2022
  5. Dönem Eğitimin Başlangıç Tarihi      : Mart 2023
  6. Dönem Eğitimin Başlangıç Tarihi      : Haziran 2023
  7. Dönem Eğitimin Başlangıç Tarihi      : Eylül 2023

Eğitimin İçeriği

Eğitim süresince düz dikiş, overlok, reçme, ilik-düğme, ponteriz, zigzag, ütüleme, kesim, tekstil yüzeyleri, kalıplar, malzeme kontrolü ve çeşitli dikim yöntemlerinin öğretilmesi planlanmıştır.

Başvuru Evrakları

Eğitime katılacak olan kursiyerler;

1. 2 adet vesikalık fotoğraf (Son 1 yıl içinde çekilmiş)
  2. Adli sicil kaydı
  3. Kimlik fotokopisi

Belgelerini kurs başlangıcında hazır bulundurmalıdır.

Katılım Detayları

1. Kursa devam zorunludur. Ancak, Kurumun kabul edebileceği mazeretiniz olursa kurs süresinin 1/10’unu aşmamak üzere mazeret izni kullanılabilir. Bu sürenin aşımı halinde, kursla ilişiğiniz kesilir.
  2. Kurs sonunda yapılacak olan sınavlarda başarılı olmanız halinde MYK onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi veya MEB onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilir.
  3. Kursa katılım sağlamadığı için veya devamsızlıktan ilişiği kesilen kursiyerlerin yerine bir sonraki dönem kursiyerlerinden eğitim saatini tamamlamak üzere kursiyer katılımı sağlanabilir.
  4. Eğitim alanına servis imkânı Altınordu Belediyesi önünden sağlanacaktır. Saat 08:30’da Altınordu Belediyesi önünden kalkış-Eğitim Merkezi’ne varış, saat 16:30’da ise Eğitim Merkezi’nden kalkış-Altınordu Belediyesi varış güzergah planıdır.

Sonuç Listesi