ALTINORDU BELEDİYESİ TARAFINDAN ATIK TOPLAYICILARINA YÖNELİK DÜZENLEME

Kamuoyunda “kâğıt toplayıcıları” olarak bilinen ve herhangi bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapan vatandaşlarla ilgili 2022/6 sayılı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan “Atık Toplayıcıları” konulu Genelgeye istinaden Altınordu Belediyesi, serbest olarak atık toplayıcılığı yapanları “sıfır atık bilgi sistemi” ile kayıt altına alarak yetkilendirilmesi ve çalışma sisteminin düzenlenmesi için “Altınordu Belediyesi Sınırları İçerisindeki Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcılarına İlişkin Usul Ve Esaslar”ı hazırlamış ve bu usul ve esaslar belediye meclisi tarafından kabul edilmiştir.
Bu kapsamda Altınordu Belediyesi tarafından usul ve esaslarda belirtilen şartlara uygunluk sağlayan atık toplayıcılarının başvuruları kabul edilecektir.18 yaş ve üzeri Altınordu ilçesinde ikamet eden atık toplayıcılarından ilk başvuruda istenecek belgeler belediyemiz web sayfasında duyurular kısmında yer alan dilekçe örneğinde belirtilmiştir. Kimlik belgesi fotokopisi, aracı varsa ruhsat fotokopisi, ikametgah belgesi, iletişim bilgileri ve 50mmx60mm ölçülerinde 2 adet fotoğraf ile Belediyemize başvuruda bulunulacaktır. İlçe Emniyet Müdürlüğü veya jandarmaya yazılan yazılar sonucunda durumları uygun olanlar ile irtibata geçilerek belediyeye davet edilecektir.
Belediyemiz tarafından başvuru süreci tamamlanan ilgili atık toplayıcıları, Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ne kaydedilecek ve “Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı” sahibi olabilecektir. Kart sahibi olan atık toplayıcıları belediyemizin düzenlediği usul ve esaslar çerçevesinde çalışmalarını sürdürecektir.

05.09.2022 14:01

Online Ödeme Sistemleri Hakkında

6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) tarafından yapılan 05.11.2021 tarihli kamuoyu duyurusuna istinaden hızlı ödeme seçeneği üzerinde yapılan değişiklik gereği; İlgili alanları doldurup "SMS Gönder" butonuna bastığınızda "Cep Telefonu bilginiz eşleşmemektedir!" uyarısı alıyor iseniz Belediyemiz 444 40 52 numaralı 11248 ve 11246 dahili numaraları arayarak çağrı merkezi sistemi üzerinden gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz.

24.05.2022 08:21

2022 Yılı Vergi Ödemeleri ve Taksitler

2022 yılı bina, arsa, arazi, vergileri ile iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam Vergisi 1.taksit, 7256 Sayılı Yasa kapsamında borcunu yapılandıran mükelleflerin 9.taksit 7326 Sayılı Yasa kapsamında borcunu yapılandıran mükelleflerin 5 taksit ödemeleri, Mayıs ayında başlayacağından hafta tatil günleri (Cumartesi - Pazar) hizmet binamızda en az bir veznemiz açık olacaktır. Ayrıca vergi ödemeleri e-Belediye üzerinden yapılabilmektedir. Değerli halkımıza önemle duyurulur.

28.04.2022 09:08

Kursiyer Başvuru İlanı Sonuçları

Belediyemizce yürütülen ve DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Altınordu Belediyemizce Hazır Giyim Makineciliği mesleğinde eğitim kursu düzenlenecektir.

16.02.2022 16:46

Ölçü ve Tartı Aletlerinin Periyodik Muayene ve Damgalama İşlemleri İçin Beyanname vermeyi unutmayın

Belediyecelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan....

09.02.2022 18:52